A rezista

Reiau o idee pe care am punctat-o acum câteva zile. Nu e de mirare că formula protestatarilor din stradă (și de pe Facebook) a fost și este REZIST. E un cuvânt, care în istoria noastră recentă vine dintr-o moștenire anume: rezistența din munți. În felul ei, rezistența de acum, din stradă, este, simbolic, tot o rezistență din munți, adaptată la împrejurările nocive create de pesedism (moștenitorul fesenismului de odinioară care, la rândul lui, era moștenitorul comunismului ; ALDE e un partid pesedizat, la rândul lui, așa că intră tot aici). A REZISTA înseamnă a nu te lăsa lobotomizat de condițiile absurde, injuste și hoțești ale unui sistem (politic, de obicei). Așa încât rezistăm (în stradă și nu numai).
Nu cred că mai este nimeni în situația struțului care își ascunde capul în nisip ca să nu vadă și să nu priceapă. Doar dacă nu dorește. Clientela PSD-ului și traficul de influență, tacticile infracționale, acoperirea urmelor prin găsirea unor chichițe în justiție ca să nu se aplice legea (când infracțiunea este dovedită), solidaritatea în hoție, parvenitism și grobianism, toate acestea dovedesc o trufie, o insolență și o nepăsare emblematice ale celor care ne guvernează acum și ale majorității parlamentarilor. Strada a cerut ceva esențial – TRANSPARENȚĂ. O solicitare firească, într-o țară postcomunistă. Dar nu într-o țară cvasi-pesedistă sau cu intenția de a fi pesedizată, după cum reiese. Și mai este ceva – PSD-ul a instaurat un sistem al slugilor, iar Parlamentul actual arată tocmai ca o congregație a slugilor robotizate. E ca și cum pușcăria de drept comun ar fi devenit reprezentanta oficială a României.
Sper să nu avem parte de un nou val de tineri care se expatriază din România, fiindcă vom rămâne singuri, îmbătrânind într-o țară dominată de cultura lingușelii, a bacșișului, a oportunismului și a politicienilor veroși. Acesta este motivul pentru care se cuvine să rezistăm, nu doar să supraviețuim. Adică să ne opunem.

P.S.
Știu că există destui corupți și în alte partide. Igienizarea pe care s-ar cuveni să o practice PSD-ul (dacă ar avea o etică, dar nu are deocamdată și nici nu știu dacă va avea) e valabilă pentru toate partidele care ne guvernează ori ne vor guverna.

Advertisements

~ by ruxandracesereanu on February 19, 2017.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: