Noul Guvern, un comentariu

Ageamii și șterși sunt noii miniștri (cu puține excepții) din proaspătul guvern PSD instalat la putere. Iar programul este întru totul retrograd – cuvântul anticorupție a dispărut din programul actualului guvern. Orientarea e destul de limpede anti-occidentală. Vești proaste – va urma o dodonizare a României ?!

Mihnea Măruță analizează lucrurile politologic în cele ce urmează:

“După război, clasa muncitoare a preluat funcțiile de conducere, de jos până sus. Elitele au fost rase, pentru că erau contra-revoluționare.

Actuala clasă conducătoare, care tocmai se (re)instalează la putere, este o amoebă, o combinație de incompetență și adaptabilitate, obediență și tupeu. Sunt oameni proveniți din segmentul social care și-a tras firmă pentru contracte cu statul și care s-a dus la universități private de dragul onorabilizării între cunoscuți.

Elitele nu mai sunt rase, ci silite să emigreze ori, dacă rămân, să se refugieze în dispreț sau în virtual.

Muncitorii aveau calitatea originii, erau “sănătoși” în sens ideologic, cei de azi au calitatea lipsei de origine, vin de nicăieri și merg nicăieri, sunt a-topici, și devin eligibili tocmai fiindcă nu reprezintă nimic și pot lua orice formă li se cere.

Fascinant.”

Notă: Singurul cuvânt cu care nu sunt de acord în comentariul de mai sus este acela concluziv – Fascinant. Nu e deloc fascinant, ci aberant, eventual.

Advertisements

~ by ruxandracesereanu on January 5, 2017.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: