Republica Moldova

O mâhnire acută pentru Republica Moldova și noile granițe (psiho-politice) care o vor despărți de România , la care mi-e deja teamă să mă gândesc. Dar respect maxim pentru curajoșii încăpățânați care au crezut într-o schimbare și s-au luptat pentru această schimbare și pentru Maia Sandu, stând la cozi să voteze (chiar dacă nu toți au reușit). Sus inima

Nu știu ce semn va fi având superluna, dar știu că timpul recent care a trecut a fost unul cu necazuri și tumult la nivel colectiv, în diferite părți ale lumii. Moartea lui Leonard Cohen, alegerea lui Trump, a lui Dodon, a lui Radev.

Uneori (sau adeseori), înfrângerile politice ale celor drepți îi fac pe alegători și pe aleșii acestora să fie obstinați în a rămâne activi, impecabili, civilizați, implicați. Fără lamentații, fără cedări, fără abandonuri, fără cinism ori scepticism, în ciuda decepției reale prin care au trecut. Este ceea ce se întâmplă cu prietenii mei basarabeni, acum. Deși Maia Sandu nu a fost aleasă, bătălia pentru ea și pentru ce reprezintă dânsa în Republica Moldova continuă – cu siguranță nu sunt singura care am sesizat această nuanță. Iar lucrul acesta concret (nu doar emoțional) mă face să nădăjduiesc.

Advertisements

~ by ruxandracesereanu on November 15, 2016.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: