Fenomenul epigonic al atentatelor

În decembrie 1989, în România, a funcționat cu brio o psihoză legată de teroriști (aceștia nu erau reali, ci inventați ori speculați de diverse facțiuni ale puterii nou instalate după dispariția lui Ceaușescu ). După 11 septembrie 2001, termenul a primit noi nuanțe și coloraturi, ultradiscutate public. De atunci încoace terorismul a devenit un arbore plin de cadouri fatale și vulcanice în brutalitate. În ultima vreme, însă, a mai intervenit un fenomen periculos – psihopații individuali care râvnesc să fie taxați drept teroriști (islamici, de preferințăi) sau să le semene acestora, pentru a provoca nu doar victime, ci și o avalanșă mediatică. Foamea după glorie și frustrările (individuale și colective ale) vremurilor noastre alcătuiesc un soi de cocteil Molotov la scară mare, cu răbufniri atât de radicale încât nimeni nu mai îndrăznește să afirme că a găsit vreo soluție.

Estimp epurările continuă cu obstinație tiranică în Turcia. Erdogan râvnește, poate, să îl întreacă pe Stalin ! Miroase a revoluția culturală din China, în secolul trecut..
Fenomenul epigonic al atentatelor continuă la rândul său. Nu mai vorbim de atentate pur și simplu, ci de o hemoragie a producerii morții violente în văzul tuturor și de mimetism din partea unor sociopați individuali. În curând nu va mai fi îngăduit să se adune mai mult de 10 oameni laolaltă, ca să nu se ivească vreun dement cu poftă de dinamită !
Despre refugiați (și drama acestora) nu mai îndrăznește nimeni să vorbească, viața lor e pusă sub cheie deocamdată…

Advertisements

~ by ruxandracesereanu on July 25, 2016.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: