tanganikaromania

Aruncatul cu lături în creștetul lui Patapievici (neiertat nici astăzi pentru epistolele sarcastice și pamfletare din Politice, tocmai fiindcă acestea erau diagnostice exacte ale rrrrrrrrrrrrromânismului), statuia crescătoare în marmură a lui Păunescu, clănțăneala maniacală a lui Crin Antonescu, securismul cu voaletă al lui Dan Voiculescu, grandomania repugnantă a lui Dan Diaconescu, vaporașele de gafeur nesățios ale lui Băsescu.
Ah, monșer, iată Românika-Tanganika!

~ by ruxandracesereanu on June 18, 2012.

4 Responses to “tanganikaromania”

  1. Dincolo de obstea sateasca, sociologic descrisa de catre Henri H.Stahl si de ,,Dimensiunea romaneasca a existentei”, metafizic infatisata de catre M. Vulcanescu, pentru epoca premoderna, cea mai competent-profetica prezentare a evolutiei romanilor in modernitate ii apartine lui T.Maiorescu: ,,In contra directiei de astazi in cultura romana”. Fiecare eveniment istoric romanesc din ultimii 150 de ani confirma exasperant teoria ,,formelor fara fond”, cu exceptia anului 1918, datorat conjuncturii internationale. Invariabil, se poate vorbi despre o criza a identitatii romanesti in epoca moderna. Se pare ca orice am face, mentalitatile, comportamentele si institutiile noastre nu vor prinde niciodata esenta modernitatii.

  2. verdict valid!

  3. din câte cunosc Nilul se naște din marele lac al flamingilor roz cu picioare solzoase pe care nici cea mai sărată apă din lume nu-i oprește să defileze într-un soare amplu și răscolitor, atât de obositor…
    Noi românii, pierdem treptat totul; și poezia, și revolta!
    Este, apropo de Africa, de Nil, ca Rimbaud la Harare!

  4. fain, domnule Scorchfield!
    mi-a placut ce ati scris aici si acum.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: