cea mai grobiană gafă

Cea mai grobiană gafă  politică din ultimii ani este afirmația băsesciană după care regele Mihai a trădat țara, atunci când a abdicat în 1947. Sărmanul președinte actual al României reacționează ca un creier spălat cu verde de Paris…  O asemenea necunoaștere a istoriei țării pe care o patronează face din Băsescu un ridicol cu morgă.

~ by ruxandracesereanu on June 25, 2011.

2 Responses to “cea mai grobiană gafă”

  1. Există o oboseală a conducerii; să oboseşti să fii considerat tot timpul răspunzător, să orice şi pretutindeni.
    Oamenii de stat ajung repede la asta, întocmai ca un mariaj oarecum forţat la vârsta adolescenţei; mult mai târziu unul dintre parteneri regretă pierderea timpurie a unei virtuţi în dauna dorinţei de-a fi mamă, sau tată.

    Domnul Băsescu a obosit sau, ceea ce chiar cred, obosit a ajuns preşedinte; efortul a fost prea mare, Primăria Capitalei – care l-a uzat nu numai birocratic, dar şi diplomatic, cu bună ştiinţă acum derapează, crezând că lucrurile vor lua aceaşi turnură ca la Primărie. Dar steagurile acum sunt numărate de preşedinţi de stat, de oameni implicaţi politic european şi mondo uman, scadenţa apare.

    Nu putem divorţa de preşedinte, ideea nu-mi aparţine, căci la fel dânsul poate că s-a plictisit de această ţară neguvernabilă – în opinia sa. Şi faptul că nu s-a împacat cu un trecut, chiar îndepărtat faţă de fiinţa sa, ne arată că intrarea în anonimat va fi mai rapidă decât ne-am fi aşteptat.

    Nu este nimic palpabil sau existenţialist în a te lega de Rege acum, este o dovadă de prostie şi locul alături de minunaţii noştri preşedinţi post revoluţionari este normal. Chiar acuma Mihai I nu avea nici o vină, sau poate că este “de România” şi nu de Hohenzollern-Sigmaringen.

  2. derapaj prezidential este, intr-adevar, dar urias de tot…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: